Patru sfaturi pe care trebuie sa le intelegi in vanzarile moto si auto

In momentul in care decizi sa iti cumperi un automobil sau o motocicleta este indicat sa fi atent la unele amanunte, pentru ca daca nu esti atent la ceea ce iti voi explica in continuarea articolului, ai o mare sansa sa fi indus in eroare si sa cumperi destul de scump masina sau motocicleta dorita.

masini

1. Numarul de inmatriculare

Probabil cel mai important aspect, numarul de inmatriculare poate sa iti creasca semnificativ pretul vehiculului, sau, dimpotriva, poate sa-l coboare pana la jumatate. Daca masina sau motocicleta pe care doresti sa o cumperi nu este inmatriculata la noi, atunci va fi nevoie sa achiti o taxa de inmatriculare daca vrei sa o folosesti. De cativa ani incoace, aceasta taxa poate ajunge chiar si la 1000 de Euro sau chiar mai mult, depinzand de capacitatea cilindrica si de varsta masinii sau motocicletei. Ca o regula, cu cat sunt mai vechi si mai puternice, cu atat mai mult ai de platit pentru aceasta taxa.

2. Urmatoarea miscare: Fa un test drive!

Nici nu ar trebui sa te gandesti sa scoti banii din buzunar daca nu o incerci putin inainte. Unii oameni vor incerca sa iti ”plaseze” o masina cu orice pret, chiar daca poate are probleme la cutia de viteze, frane, directie, etc. Se vor stradui sa mascheze aceste probleme, si vor dori sa conduca ei prin parcare vreo doua ture ca sa vezi cum se comporta. Dar tu trebuie sa te impui, pentru ca tu esti cumparatorul. Urca-te la volan si mergi macar cam 5 kilometri prin oras, sa ai timp sa observi comportamentul masinii cat mai bine. Aceeasi chestie e valabila si pentru motociclete.

3. Daca nu te pricepi, adu un prieten

In cazul in care nu consideri ca te pricepi bine in materie de autovehicule, nu stii ce e carburatorul sau ce rol are cureaua de transmisie, ar trebui sa chemi cu tine pe o cunostinta care le are cu mecanica, pentru ca e foarte important. Daca nu ai idee la ce e buna pompa de ulei, cel care iti vinde motocicleta sau masina pe care o vrei ar putea incerca sa profite de lipsa ta de cunostinte ca sa iti ascunda tot felul de defecte pe care poate amicul tau le-ar depista usor.

4. Nu are rost sa te uiti la kilometraj

Cele mai multe marci de motociclete si masini ofera posibilitatea de a schimba afisajul la kilometraj, astfel ca nu trebuie neaparat sa crezi ce arata indicatorul de bord. Cu totii stim ca o masina sau o motocicleta cu kilometri putini la bord va merge mai mult si mai bine decat una cu sute de mii de kilometri parcursi. Daca nu a fost folosita mult, e in stare mai buna. Dar atunci cand un om vrea sa vanda, e posibil sa faca modificari la kilometraj, pentru a putea umfla pretul cat mai mult.

Daca vei fi atent si vei da ascultare acestor 4 sfaturi de baza, indiferent ca vorbim de vanzari masini sau vanzari motociclete, vei elimina riscul de a fi pacalit. Sigur, oamenii sunt oameni, si nu toti vor incerca sa ridice nejustificat pretul, dar ce e clar e ca nu poti sa stii ce intentii are persoana cu care negociezi, mai ales daca nu va cunoasteti deloc.